Ahrend Ladeblokken

* The preview only show first 10 pages of manuals. Please download to view the full documents.

Loading preview... Please wait.

Manuals information


Report / DMCA this file

Manuals Content

HUMANISING_SPACES

Gebruikershandleiding

ladeblokken

Wat

Op de volgende bladzijden wordt op de rose ondergrond uitleg gegeven over wàt het product kan en waarom dat zo is. Eronder, op de witte ondergrond, vindt u de bijbehorende instructies hòe iets gedaan moet worden.

Hoe © Ahrend 2012

Ladeblok typen Er zijn diverse typen ladeblokken die zijn afgestemd op verschillende gebruikssituaties.

Mobiele ladeblokken (54 cm hoog) Deze ladeblokken zijn verrijdbaar op vier kleine zwenkwielen waardoor ze zeer eenvoudig verplaatsbaar zijn.

Met duwbeugel (59,5 cm hoog) Ladeblokken met duwbeugel worden gecombineerd met extra grote wielen. Rijden met duwbeugel Het ladeblok eerst afsluiten. De duwbeugel omhoogbewegen, waarna met het ladenblok kan worden gereden door de beugel te duwen of aan te trekken.

Na het verrijden de beugel rustig laten zakken tot onder de voorzijde van het ladeblok.

Bureauhoog (74 cm) Deze ladeblokken worden naast een werkblad geplaatst zodat extra bladruimte en een grote opbergcapaciteit beschikbaar is. Het bladtype en -kleur stemt overeen met het werkblad.

42 cm breed Deze ladeblokken hebben een grote bergingscapaciteit waarbij de inwendige ladebreedte van 33 cm geschikt is om hangmappen zowel lateraal als frontaal te bergen.

32 cm breed Deze ladeblokken nemen minder ruimte in beslag onder een werktafel, zodat een ruime beenvrijheid beschikbaar blijft.

Afsluiten

Sleutels nabestellen Het codenummer op de sleutel correspondeert met dat op het slot. Bij nabestellen van een sleutel dit nummer opgeven.

Slotsysteem Ladeblokken worden geleverd met twee sleutels, waarvan een met omklapbare greep. Hierdoor wordt letsel door langs een ingestoken sleutel te bewegen beperkt. Moedersluiting Het is mogelijk dat een moedersleutel wordt toegepast die alle betrokken ladeblokken kan openen.

Slotcilinder omwisselen De slotcilinder kan worden vervangen, waarna het ladeblok met de nieuwe sleutel wordt afgesloten. Slotcilinder vervangen Benodigd: cilinderuitneempin.

Afsluiten en openen Afsluiten: alle laden dichtdoen en dan de sleutel een kwartslag linksom draaien. De sleutel kan nu worden uitgenomen of kan blijven zitten. Openen: sleutel insteken en 90o (kwart slag) naar rechts draaien.

Draai de kast op slot. De sleutel staat nu horizontaal. Draai de sleutel iets naar rechts, zodat de kleine opening in de rand van de cilinder bovenaan staat (afb.1).

1

3

5 Een nieuwe cilinder kan nu, samen met de ingestoken sleutel, in de cilinderopening worden gestoken tot hij inklikt (afb.5).

De cilinderuitneempin in de opening steken (afb.2). De sleutel met cilinder en de pin nu gelijktijdig uit het slothuis trekken (afb.3).

Het nieuwe slot kan nu worden gebruikt.

2

4

Opbergen A4 laden

Ladegrepen Om de lade te openen zijn bij zowel de gebogen kunststof, als bij rechte stalen ladefronten aan beide zijden zijhandgrepen geïntegreerd.

A4 laden zijn 30 cm hoog en voorzien van rekken waarin hangmappen kunnen worden gehangen. Bij 42 cm brede ladeblokken kan dit zowel lateraal als frontaal.

Openen: naar keuze links of rechts aangrijpen en de lade uittrekken. Sluiten door in het midden tegen het front de lade dicht te drukken.

Laterale hangmappenberging in een smal, 32 cm breed ladenblok. Frontale positionering is in deze smalle laden niet mogelijk.

Boxit boxen zijn uitneembare opbergboxen voor hangmappenberging. Bij 42 cm brede ladeblokken kunnen er vier stuks zowel lateraal als frontaal in een A4 lade worden geplaatst.

Opbergen A6 laden

Veiligheid

Uittrekbaarheid van A6 en A4 laden Teleskopische laden zijn volledig uittrekbaar,

Ladeblokkering Als een lade is geopend kan een tweede lade niet worden uitgetrokken om te voorkomen dat het ladeblok naar voren kantelt.

maar bij laden met enkelvoudig loopwerk blijft het achterste deel van de lade gedeeltelijk in de kastromp. Materiaallade De materiaallade heeft een kunststof verdeelbak met vakken om kleine kantoorbehoeften op te bergen (afbeelding: 42 cm brede versie).

A6 laden zijn 15 cm hoog en geschikt om kleinere zaken op te bergen en eventueel te verdelen in meerdere vakken met behulp van ladeschotten of schuine ladeverdelers.

De materiaallade kan wel worden uitgeschoven als een andere lade geopend is. Maximale belastingen bij gelijkmatige verdeling in de lade. Laden mogen maximaal met 0,5 kg per dm3 worden belast (EN 14074). Materiaallade in 42 cm breed ladeblok 2 kg, bij 32 cm: 1 kg. Nooit op een geopende lade gaan staan of zitten!

Dwarsschotten kunnen worden klemgezet tussen de lade-zijwanden.

Tussen de dwarsschotten kunnen weer vakverdelers worden geklikt.

Als het ladeblok niet is afgesloten kan de materiaallade altijd worden geopend, ook als een andere lade al open staat (afbeelding: 32 cm brede versie).

Onderhoud Deze aanwijzingen zijn bedoeld voor zowel de professionele schoonmaker als de gebruiker van de werkplek.

Reinigen Onderhoudsvrije onderdelen De loopwerken van de laden zijn bij normaal gebruik onderhoudsvrij.

Gebruik nooit wasbenzine, aceton, terpentine, petroleum of andere agressieve stoffen, oplosmiddelen of schuurmiddelen. Oplosmiddelhoudende lakken, lijm, nagellak, stempelinkt, ballpointinkt e.d. verwijderen met een organisch oplosmiddel, zoals spiritus.

Sloten De efficiënte werking van sloten kan worden bevorderd door een speciaal smeermiddel zuinig in de cilinder te spuiten.

Gefineerde bladen reinigen Indien nodig reinigen met een schone, vochtige doek. Eventueel bij hardnekkiger vlekken wat zachte zeep in het water oplossen.

Bladen reinigen Normale verontreiniging (koffie, thee, potlood, lippenstift, vingerafdrukken, vet, wateroplosbare lijmen en viltschrijverinkt e.d.) verwijderen met een schone, vochtige doek. Eventueel bij hardnekkiger vlekken wat zachte zeep in het water oplosseneneen zachte nylon borstel gebruiken.

Kunststof onderdelen reinigen Alle kunststof delen kunt u reinigen met een zachte, eventueel vochtige doek. Hardnekkiger vlekken van lijm, viltstift, ballpoint en dergelijke met lauw water en eventueel wat zachte zeep behandelen.

Gelakte metalen onderdelen reinigen Alle gekleurde metalen delen kunt u reinigen met een zachte, eventueel vochtige doek. Hardnekkiger vlekken van lijm, viltstift, ballpointinkt en dergelijke met lauw water met wat zachte zeep behandelen, eventueel met spiritus.

Similar documents